Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

Θεωρώντας το αγώνα για την απελευθέρωση των μη ανθρώπινων ζώων αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την ολική απελευθέρωση, επιλέγουμε να στοχοποιήσουμε τη βιομηχανία γούνας που αιχμαλωτίζει και σκοτώνει εκατομμυρια μη ανθρώπινα ζώα κάθε χρόνο στο βωμό του κέρδους και της ανθρώπινης ματαιοδοξίας.

Στη προσπάθεια αυτή καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια να συνδιαμορφώσει μαζί μας σε μια ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 6μμ στο Πολυτεχνείο Κτίριο Γκίνη τη διεξαγωγή μιας πορείας και ενδιάμεσων δράσεων ενάντια στη βιομηχανία γούνας μέσα στον επόμενο μήνα.

Να ξεκαθαρίσουμε πως η πορεία θα έχει σαφή αντιεξουσιαστικό χαρακτήρα και πως δεν χωράνε σε καμία περίπτωση κάμερες, δημοσιογράφοι, συνεργασίες με την αστυνομία, ρατσιστές, σεξιστές, ηλικιστές και προφανώς σπισιστές.


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΟΥΝΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 18.00 ΠΟΛΥΤΕΧΕΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΚΙΝΗ

«Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες». Ένα επιχείρημα του οποίου η συστηματική αναπαραγωγή και η σκόπιμη αοριστία -όπως συμβαίνει με όλα τα συνθηματικού χαρακτήρα επιχειρήματα- επιδιώκει να τελματώσει τον αντίλογο, να απονευρώσει οποιοδήποτε αντιδραστικό αντανακλαστικό και να εξουδετερώσει την παραμικρή εστία αντίστασης.

Με πλήρη πολιτική κάλυψη και με πρόσχημα την «ανάγκη να βγει η χώρα από την κρίση», μικρά και μεγάλα αφεντικά έχουν βρει σήμερα μία ακόμα αφορμή για να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις και να διεκδικήσουν για λογαριασμό τους ακόμα μεγαλύτερα μερίδια από τη ζωή, την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας.

Η κρίση του πολιτικοοικονομικού συμπλέγματος δεν είναι τίποτα περισσότερο παρά μια ιδανική ευκαιρία προκειμένου και το τελευταίο γρανάζι του συστήματος εξουσίας να διεκδικήσει για τον εαυτό του όχι απλά τη διατήρηση του ρόλου του, αλλά και την ενίσχυσή του. Είναι αυταπόδεικτο ότι, για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα χρησιμοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα μέσα. Κυρίως εκείνα -τα «θεμελιώδη»- που επιβεβαιώνουν το χαρακτήρα και τη φύση του συστήματος: βία, τρομοκρατία, καταστολή.

Στο όνομα της ισοπεδωτικής ανάγκης επιβίωσης του συστήματος, η ζωή, η ελευθερία και η αξιοπρέπεια γίνονται εμπόρευμα, βιομηχανική πρώτη ύλη, παραγωγικός πόρος. Οι διαστάσεις αυτής της διαδικασίας ξεφεύγουν από τα όρια οποιασδήποτε περίτεχνης λεκτικής διατύπωσης. Το αίμα που χύνεται δεν είναι εικονικό.

Η βιομηχανία της γούνας είναι αναπόσπαστο και απολύτως χαρακτηριστικό κομμάτι του εξουσιαστικού οικοδομήματος. Εκατομμύρια ζώα στερούνται την ελευθερία τους, αναπαράγονται δια της βίας σε συνθήκες αιχμαλωσίας, κακοποιούνται και θανατώνονται, μόνο και μόνο για να πλουτίζουν οι δολοφόνοι τους. Κερδισμένο από την εμπορευματοποίηση της ζωής και του θανάτου είναι ένα ολόκληρο σύστημα στυγνής καπιταλιστικής προπαγάνδας, ολόκληρος ο μηχανισμός κατασκευής υπάκουων καταναλωτών και αναπαραγωγής κάθε είδους εξουσιαστικών και σεξιστικών στερεοτύπων.

Στον ελλαδικό χώρο λειτουργούν εδώ και δεκαετίες εκατοντάδες σφαγεία παραγωγής γούνας. Καλά κρυμμένα πίσω από ψηλούς φράχτες και περιφράξεις, αλλά και πίσω από τη βαθιά διαπλοκή των γουναράδων με το πολιτικό κατεστημένο. Κάθε φορά που επιχειρούν να εκθέσουν δημοσίως τη σιχαμένη παραγωγή τους, κάτω από λαμπερά φώτα και περιτυλίγματα πολυτελείας, φροντίζουν να το κάνουν υπό την προστασία μαφιόζικων κυκλωμάτων, μπράβων, μπάτσων και κάθε λογής δυνάμεων καταστολής.

Σήμερα, σε περιβάλλον οικονομικής κρίσης, αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να συνεχίσουν ανενόχλητοι το έργο τους. Διεκδικώντας κρατικές επιδοτήσεις, κρατικές εγγυήσεις για δάνεια, κρατική στήριξη για να διευρύνουν τις εξαγωγές τους. Θέτουν τον εαυτό τους στη θέση του θύματος προκειμένου να εδραιώσουν το ρόλο τους ως θύτες, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζονται ως κλάδος «υγιούς οικονομικής δραστηριότητας» που μπορεί και θέλει να συμβάλει «στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας». Στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: να αιχμαλωτίζουν, να βιάζουν, να κακοποιούν και να σφάζουν.

Όπου κι αν ψάξουν να βρουν καταναλωτές για τα προϊόντα τους, όποιες πολιτικές συμμαχίες κι αν δημιουργήσουν, όσο κι αν ενισχύσουν τη συνεργασία τους με το κράτος και το παρακράτος, θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Θα είμαστε εκεί για να γκρεμίζουμε τις φυλακές που χτίζουν, να καίμε τα σφαγεία τους, θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα που θα τους πνίξει στο αίμα των θυμάτων τους. Η «κρίση» τους είμαστε εμείς.

Ο ανυποχώρητος αγώνας μας για ένα κόσμο χωρίς αφεντικά, απαλλαγμένο από την καταπίεση και την εκμετάλλευση, είναι καθολικός. Είναι ένας αγώνας που δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των καταπιεσμένων, ούτε μεταξύ των διαφορετικών μορφών επιβολής και εξουσίας. Θα βρισκόμαστε σε κατάσταση συνεχούς σύγκρουσης, όσο ανθρώπινα και μη ανθρώπινα όντα θα γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης,θα βασανίζονται και θα θανατώνονται με μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Η ελευθερία δεν είναι εμπόρευμα.
Η αξιοπρέπεια δεν είναι βιομηχανική πρώτη ύλη.
Η ζωή και η φύση δεν είναι παραγωγικοί πόροι.
Δε χαρίζουμε σε κανέναν το φυσικό μας σπίτι,
δε θα αφήσουμε κανένα από τα αδέρφια μας στα χέρια τους.

Με νύχια και με δόντια,
αγώνας για ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

Συνέλευση για την Αντισπισιστική Δράση
antispe.squat.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου