Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Στον Κόσμο τον Αφεντικών είμαστε όλοι Ξένοι

Utopia A.D. | Κομοτηνή, 09/08/2012
Την Παρασκευή 3 Αυγούστου μετά από αιφνιδιαστική απόφαση – διαταγή της κυβερνητικής τοπικής τρόικας, ξεκίνησε η μεταφορά μεταναστών από την Αθήνα, στις σχολές αστυφυλάκων Ξάνθης και Κομοτηνής. Η είδηση προκάλεσε έκπληξη στους τοπικούς φορείς οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί.
Το  νέο στην τοπική κοινωνία προκάλεσε εκνευρισμό κυρίως γιατί το κλείσιμο της σχολής, σημαίνει μειωμένα οικονομικά οφέλη για την πόλη. Παράλληλα η μεταφορά μεταναστών, χρησιμοποιήθηκε από κάποιους σαν ένα πάτημα να βγάλουν την ναζιστική τους προπαγάνδα στηριγμένοι πάντα σε ψέματα του τύπου: οι μετανάστες είναι μεταφερόμενοι από φυλακές, κατηγορούμενοι  όλοι τους για διάφορα εγκλήματα όπως, βιασμοί! Η παραπάνω προπαγάνδα και οι ατάκες του στυλ ”αν βγουν αυτοί, θα μας κλέψουν και  θα μας σκοτώσουν”, φούντωσε τον θυμό με αποτελέσματα τον πανικό των πολιτών , κάνοντας τις πρώτες αντιδράσεις πολλών να διακατέχονται από ρατσισμό και μίσος απέναντι σε κάποιους που δεν γνωρίζουν, παράλληλα φασιστικές συμμορίες, γίνονται αποδεκτές έως και ευπρόσδεκτες από κάποιους. Αναρωτιόμαστε πώς τελικά ένα ζήτημα οικονομικό της πόλης, κατέληξε σε ρατσιστικό;
Μετανάστες – εξιλαστήρια θύματα από κράτος και νεοναζί, ο καθένας για τους δικούς του λόγους….
Κράτος: οικονομικά οφέλη από τις αιτήσεις ασυλίας που κάνουν οι μετανάστες. Άλλα οικονομικά οφέλη, από την συνθήκη του Δουβλίνου2. Έν τω μεταξύ στην περίοδο μεταξύ 2000 και του 2007, χορηγήθηκαν στην Ελλάδα 5 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ταμείου για τους πρόσφυγες και 1,5 εκατ. χορηγήθηκαν το 2008. Η Ελλάδα μπορεί επίσης να επωφεληθεί  από τη χρηματοδοτική στήριξη για δράσεις άμεσης επέμβασης η οποία διατίθεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ταμείου3 για τους πρόσφυγες και του ταμείου συνόρων που ξεκίνησε το 2008, το οποίο θα βοηθά τα κράτη μέλη να διαχειρίζονται την πίεση που δέχονται τα συστήματα ασύλου τους καθώς και την πίεση στα σύνορά τους. Τέλος  το κράτος κρύβοντας τα παραπάνω, χρησιμοποιεί τους μετανάστες με το κατάλληλο μέσο, τα ΜΜΕ ώστε να αποπροσανατολίζει τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα, λιτότητα, ανεργία κτλ. Αυτοί λοιπόν που φτάσανε την ανεργία στο 24% και που με σκληρές κατασταλτικές μεθόδους επιβάλλουν κάθε νέο μέτρο και οδηγούν την κοινωνία στην εξαθλίωση. Αυτοί που είναι οι υπερασπιστές μιας ισχυρής οικονομικής ολιγαρχίας που παρασιτεί εις βάρος όλων των υπόλοιπων ανθρώπων , βρήκαν για άλλη μια φορά τους αποδιοπομπαίους τράγους στα πρόσωπα των μεταναστών, δλδ σε αυτούς που βρίσκονται στην χαμηλότερη θέση στην πυραμίδα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης.
 Νεοναζί (εθνικοσοσιαλιστές): Η ναζιστική προπαγάνδα, αφήνει στην άκρη τα όποια χαμένα οικονομικά οφέλη της τοπικής κοινωνίας τα οποία θα προκύψουν εάν τελικά κλείσει η σχολή και επικεντρώνεται στις “δύσκολες ώρες που περνάνε οι καημένοι αστυφύλακες” τονίζοντας περισσότερο τον ερχομό των μεταναστών ως πληγή για τον τόπο βγάζοντας το ρατσιστικό τους δηλητήριο και αποπροσανατολίζουν και αυτοί με την σειρά τους την τοπική κοινωνία από το αρχικό ζήτημα το οποίο ήταν το κλείσιμο της σχολής και το οικονομικό αντίκτυπο στην τοπική αγορά.
   Εκκλησία: από απαράδεκτη, έως γελοία και ύποπτη ήταν και η στάση της εκκλησίας η οποία κτυπάει της καμπάνες πένθιμα από την ώρα που μεταφερθήκαν οι μετανάστες στην πόλη μας! Μάλλον οι εκπρόσωποι του Θεού, ξεχνάνε τα λόγια του Ιησού: «Γιατί πείνασα και μου δώσατε να φάω, δίψασα και μου δώσατε νερό, ήμουν ξένος και σεις με φιλοξενήσατε στο σπίτι σας, ήμουν γυμνός και με ντύσατε, αρρώστησα και με επισκεφτήκατε, ήμουν στη φυλακή και σεις ήρθατε να με δείτε».

Όποιος ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.
 Με τον ερχομό των Ποντίων στις δεκαετίες 1980 – 1990 από τις χώρες των Ε.Σ.Σ.Δ, δημιουργήθηκαν τα πρώτα “γκέτο”. Αυτοί ήταν οι ξένοι στην πόλη και αυτοί που δέχτηκαν τα ρατσιστικά βέλη. Οποιαδήποτε εγκληματική πράξη γινόταν στην πόλη, χρεωνόταν σε αυτούς. Σήμερα το ρολό τους έχουν πάρει οι μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε δυσκολότερη θέση λόγο του ότι είτε βρίσκονται έγκλειστοι σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, είτε περιφέρονται ελεύθεροι κάνοντας ότι μπορούν για να επιβιώσουν στοιβαγμένοι σε διαμερίσματα – κλουβιά 10-15 ατόμων, και είναι ήδη κατηγορούμενοι για μελλοντικά υποτιθέμενα εγκλήματα. Οι 2 παραπάνω περιπτώσεις έχουν τα εξής κοινά: Πέρα από τον ρατσισμό που δέχονται, επιφέρουν οικονομικά κέρδη στα ταμεία του κράτους. Ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι στην θέση τους και ας μην ξεχνάμε επίσης την ανθρωπιά μας στο όνομα του κέρδους είτε αυτό είναι οικονομικό, είτε άλλου είδους.
Για εμάς το πρόβλημα συνοψίζεται στους στρατιωτικούς – οικονομικούς πολέμους που διεξάγουν οι δυτικές χώρες, μαζί και η Ελλάδαστις χώρες προέλευσης των μεταναστών. Ο τρόπος που η Ελλάδα συντελεί στο πρόβλημα, είναι η συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και η παροχή στρατιωτικών βάσεων αλλά και η συμμετοχή σε “ειρηνευτικές αποστολές”. Κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, πρέπει να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι μετανάστες όπως και όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ελεύθεροι και να κινούνται όπου θέλουν. Στα καπιταλιστικά δεδομένα στα οποία ζούμε αυτό σημαίνει, νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, κάτι που θα έχει ως αποτελέσματα τον διασκορπισμό πληθυσμών σε όλη την ήπειρο και για όσους επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, ασφάλιση τους εφόσον αυτοί εργάζονται. Επομένως και αλλά χρήματα στα ασφαλιστικά ταμεία. Πραγματικά προβλήματα γεννιούνται από το ίδιο το σύστημα και η λύση βρίσκεται στους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών.
Όποιος πιστεύει ότι για όλα τα δεινά, ευθύνονται οι ξένοι είναι αφελής μικροαστός, φοβισμένο ανθρωπάκι το οποίο σκύβει το κεφάλι στον πόλεμο των αφεντικών και επιτίθεται στους αδύναμους που στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι μετανάστες.
…και για να μην ξεχνιόμαστε, Δεν υπάρχουν Έλληνες, Δεν υπάρχουν ξένοι, Μόνο καταπιεστές και καταπιεσμένοι.
ΥΓ. Και για όσους ζητάνε να σταλούν οι μετανάστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Βέννας, τους λέμε απλά ότι η ύπαρξη του είναι παράνομη και κρίθηκε ακατάλληλο από τις υγειονομικές αρχές, ακόμα και από τους συνοριακούς που κάνουν εκεί υπηρεσίες ζητήθηκε να κλείσει! Αλλά μέχρι στιγμής τίποτα, όσοι λοιπόν βλέπουν τη Βέννα σα λύση ας πανε πρώτα μια βόλτα από εκεί…

Αναρχικό Στέκι utopia a.d.
utopia-ad.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου