Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Παραχώρηση της κατάληψης ορφανοτροφείου στη Μητρόπολη

 Στις 31/1 αναρτήθηκε στο site της κυβέρνησης «Διαύγεια», απόφαση του υπουργείου υγείας, με την οποία κοινοποιεί την παραχώρηση του κατειλλημένου ορφανοτροφείου στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, με σκοπό την δημιουργία ιδρύματος για χρόνια πάσχοντες.
    Σε μια περίοδο κρίσης, που τα αφεντικά επιτίθονται σε όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους τους, που όλο και περισσότερος κόσμος οδηγείται στην εξαθλίωση και τη φτώχεια, που οι άνεργοι και οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά, το κράτος και η εκκλησία βάζουν μπροστά την «φιλανθρωπική» τους μηχανή. Ενώ η εκκλησία πολλαπλασιάζει συνεχώς τα ιερά της κέρδη, μέσα από την διαχείρηση μιας αμύθητης ακίνητης περιουσίας και ενώ πολλά κτήρια κρατικά και εκκλησιαστικά παραμένουν άδεια, κάποιοι κρίνουν και αποφασίζουν πως το μόνο κτήριο κατάλληλο για φιλανθρωπικούς σκοπούς είναι αυτό που τυγχάνει να είναι κατειλλημένο από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με σκοπό την στέγαση και την διαχείρηση των αναγκών τους.  Μετά από την πρώτη επίθεση στην κατάληψη «σχολείο», όπου στεγάζονται καθημερινά διάφορες δραστηριότητες και την εκκένωση της κατάληψης «επιβίωση», όπου είχαν καταφύγει κάποιοι προκειμένου να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, έρχεται η σειρά του ορφανοτροφείου για να ολοκληρωθεί το «φιλανθρωπικό» έργο κράτους και εκκλησίας.
    Εμείς σαν κατάληψη ορφανοτροφείου δεν έχουμε καμία πρόθεση να παραδώσουμε το κτήριο στα χέρια οποιασδήποτε εξουσίας, κρατικής ή εκκλησιαστικής. Εδώ και 6 χρόνια έχουμε μάθει να οργανώνουμε τις ζωές μας συλλογικά, να υπερασπιζόμαστε τις αρνήσεις μας, να αγωνιζόμαστε και να πολεμάμε. Και σ’ αυτήν την πορεία που ακολουθούμε το ορφανοτροφείο αποτελεί μια βασική συντεταγμένη. Θα υπερασπιστούμε αυτό το χώρο όπως υπερασπιζόμαστε και στηρίζουμε κάθε χώρο μέσα στον οποίο οικοδομείται ένας κόσμος χωρίς εκμετάλλευση και κυριαρχία.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΣΤΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΤΣΙΦΛΙΚΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΠΙΝΑΔΟΡΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

κατάληψη ορφανοτροφείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου