Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Για τη διωξη της Δ. Ρ-Σ και το δικαστηριο στις 24/1/2012



Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ
(Λόρδος Acton 1834-1902)
 Στις 28/11/2011  η 19χρονη φοιτήτρια Δ. Ρ.-Σ. με 2 φίλους της βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, όπου γράφει σε τοίχο με μαρκαδόρο το σύνθημα: «Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ». Ένας περαστικός ειδοποιεί την αστυνομία και μετά από λίγο καταφτάνουν στο σημείο 3 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Οι μπάτσοι ζητάνε τα στοιχεία και να ψάξουν την τσάντα της κοπέλας, η οποία αρνείται. Όταν ρωτούν ποιος έγραψε το συγκεκριμένο σύνθημα η Δ. παραδέχεται ότι το έκανε αυτή. Τότε ένας από τους 3 μπάτσους λέει ότι βρήκαν ποιός γράφει τα συνθήματα (!). Η ίδια αρνείται ότι έχει σχέση και επιμένει ότι έγραψε μόνο το συγκεκριμένο σύνθημα. Μιλώντας στο τηλέφωνο με φίλη της, την ενημερώνει ότι εκείνη την ώρα της κάνουν έλεγχο ¨μπάτσοι¨. Τότε οι μπάτσοι, σαν να μη γνωρίζουν ότι όλη η κοινωνία τους αποκαλεί παράλληλα ¨γουρούνια¨ και ¨δολοφόνους¨, εκνευρίζονται με αυτή την αναφορά και αρχίζουν να φωνάζουν ¨μέσα¨ και την τραβούν βίαια στο περιπολικό ενώ από τα τραβήγματα και τα σπρωξίματα η Δ. χτυπά το κεφάλι της στο αυτοκίνητο.
Στο τμήμα έγινε έρευνα στην τσάντα της δήθεν για μολότοφ. Κατά την διαδικασία της κατάθεσης της όταν αναφέρεται στη βία που ασκήθηκε κατά την προσαγωγή της ο αξιωματικός υπηρεσίας αρνείται με διάφορες δικαιολογίες να το αναφέρει στην κατάθεση. Περνά από αυτόφωρο με την κατηγορία της ¨φθοράς δημόσιας περιουσίας¨ και εκεί μαθαίνει ότι το κτήριο στο οποίο έγραψε το σύνθημα ήταν το δημαρχείο της πόλης. Παίρνουν φωτογραφίες και αποτυπώματα και την οδηγούν στα κρατητήρια, χωρίς φαγητό και νερό ενώ της αφαιρούν το μπουφάν παρά το έντονο κρύο. Μετά από 17 ώρες την πηγαίνουν στον εισαγγελέα, δεμένη -με τα χέρια πίσω ενώ παράλληλα της κάνουν ψυχολογικό πόλεμο νεύρων με ύβρεις και απειλές.
Στον εισαγγελέα λέει ότι ήθελε να μεταδώσει ένα κοινωνικό μήνυμα και πως αξία έχουν οι άνθρωποι και όχι τα κτίρια και ότι δεν είχε σκοπό να καταστρέψει κανένα κτίριο. Η εισαγγελία την βρίσκει ασεβή και ορίζει δίκη την ίδια μέρα με ενδεχόμενη ποινή από 3 μήνες έως 5 χρόνια φυλάκιση. Όταν ζητά δικηγόρο και λέει ότι δεν έχει χρήματα της απαντούν ότι θα της βρουν, πράγμα που δεν έγινε ποτέ. Ζητά αναβολή για 1-12-11 όπου ξαναπαίρνει για 24-1-12 ώρα 9.00.
 Η Δ. Ρ.-Σ. διώκεται ουσιαστικά γιατί έγραψε το σύνθημα «Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ, Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ» και αυτό το υπέγραψε με Α σε κύκλο. Οι μηχανισμοί καταστολής κάτω από τις πολίτικες οδηγίες της χούντας (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ) έχουν αποφασίσει να πατάξουν οποιαδήποτε μορφή αντίστασης τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο. Έτσι στοχοποιούν και την Δ. μια 19χρονη φοιτήτρια, με τη γελοία κατηγορία της φθοράς δημόσιας περιουσίας (σύνθημα στο δημαρχείο με μαρκαδόρο). Η εκδικητική και φρονηματικού τύπου δίωξή της λειτουργεί παραδειγματικά ως προς την κοινωνία αλλά επιχειρεί να τρομοκρατήσει και την ίδια διοχετεύοντας λάσπη μέσα από τα τοπικά και όχι μόνο ΜΜΕ.
Η χαφιεδοφυλλάδα ¨ΑΙΧΜΗ Αιτωλοακαρνανίας¨ δημοσιεύει πρωτοσέλιδα φωτογραφία της κατηγορούμενης κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στον εισαγγελέα ενώ δημοσιεύματα με φωτογραφίες της, ειρωνικά και συκοφαντικά σχόλια κυκλοφορούν στην εν λόγο εφημερίδα αλλά και σε άλλα δημοσιογραφικά sites. Την κατηγορούν για όλα τα συνθήματα που έχουν γραφτεί στο Μεσολόγγι τον τελευταίο χρόνο καθώς και για καταστροφές σε ΑΤΜ και αγάλματα.
Όλη αυτή η μεθόδευση φανερώνει το μένος της εξουσίας ενάντια συγκεκριμένα στον αναρχικό-αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και σε κάθε χώρο ή άτομο που μπορεί να προκαλέσει με την αυθεντικότητά του πραγματική απειλή στο καθεστώς τρόμου που θέλουν να επιβάλουν. Η φίμωση του λόγου και της έκφρασης είναι χαρακτηριστικό των φασιστικών, ολοκληρωτικών καθεστώτων ώστε να τσακίσουν και την στοιχειώδη αντίσταση που μπορεί να προβάλει κάθε άνθρωπος, στοχεύοντας στον κοινωνικό λήθαργο, τον εφησυχασμό και τον εκφοβισμό. Πώς αλλιώς εξηγείται όλη αυτή η πρεμούρα για ένα σύνθημα μισού μέτρου τη στιγμή που όλες οι πόλεις (και το Μεσολόγγι εννοείται) είναι μπλε - κόκκινες - κίτρινες - πράσινες από τα κομματικά και οπαδικά μαντριά.
Πρόσφατο παράδειγμα φρονηματικής δίωξης και φίμωσης του λόγου αγωνιζόμενων ανθρώπων αποτελεί η σύλληψη των καταληψιών του Ρ/Σ FLASH στην Αθήνα, με την κατηγορία της προτροπής σε βίαιες πράξεις. Μια δράση η οποία στόχευε να σπάσει το τείχος της σιωπής που έχουν επιβάλει τα καθεστωτικά ΜΜΕ (κρατικά, ιδιωτικά) αναφορικά με την υπόθεση του Ε.Α.
Είναι γνωστός ο ρόλος της ¨δικαιοσύνης¨ τους στους καιρούς της κοινωνικής ειρήνης και της επίπλαστης συναίνεσης, μιας συναίνεσης με το μαστίγιο και το καρότο. Όπως έλεγε ο Μπρεχτ η δικαιοσύνη τους είναι σαν τα φίδια γιατί τσιμπάει μόνο τους ξυπόλυτους. Έτσι λοιπόν ένα ολόκληρο κύκλωμα από κρατικούς υπαλλήλους και εθελοντές ρουφιάνους (δικαστές, μπάτσοι, δικηγόροι, δημοσιογράφοι) επικυρώνει με τη δράση του τον τρόμο των αδύναμων απέναντι στην εξουσία, και θησαυρίζει σέρνοντας χιλιάδες αποκλεισμένους -μικροπαραβάτες, τοξικοεξαρτημένους, μετανάστες κ.α. στις αίθουσες δικαστηρίων και στις φυλακές ενώ το εκδικητικό μένος τους δε σταματά ως την ολοκληρωτική εξόντωσή τους. Σε καιρούς όμως όξυνσης της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης από τη μια και της αντίστασης των ¨από κάτω¨ από την άλλη, οι μηχανισμοί καταστολής αποτελούν την εμπροσθοφυλακή κράτους και αφεντικών στοχεύοντας στο τσάκισμα του πολύμορφου αγώνα ενάντια στην εξουσιαστική τάξη και τις επιταγές της.
Μέσα λοιπόν στο οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό αδιέξοδο που έχει βρεθεί η εξουσία προσπαθεί να διασωθεί καταφεύγοντας στην πιο ακραία μορφή καταστολής και τρομοκρατίας, επικαλούνται κατάσταση εθνικής ανάγκης (βλ. χούντα ‘69) και αφήνουν λιτά τα σκυλιά της καταστολής να σακατεύουν κάθε ιδέα αντίστασης. Εξοπλίζουν νέα σώματα, δίνουν εν λευκό εντολές στους κατασταλτικούς μηχανισμούς (αστυνομία - δικαιοσύνη τους) να καταπνίγουν κάθε μορφή αντίστασης που δεν μπορούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν.
Όσο και να προσπαθούν όμως, δεν μπορούν να κρύψουν το φόβο που νιώθουν οι ίδιοι, μπροστά σε μια ενδεχόμενη κοινωνική εξέγερση που θα τα σαρώσει όλα. Ο Δεκέμβρης του ‘08 έδειξε ότι όλα είναι δυνατά και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.
Με όπλα μας τις συλλογικές αντιστάσεις, την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, είμαστε διπλά σε όποιο κομμάτι της κοινωνίας εξεγείρεται. Ενάντια στη νέα χούντα των ντόπιων και ξένων αφεντικών, παλεύουμε για μια κοινωνία ελευθερίας, ισότητας και αδερφοσύνης όλων των ανθρώπων.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ  –  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
 
ΔΙΚΗ 24 ΓΕΝΑΡΗ 2012 στα δικαστήρια Μεσολογγίου, ώρα 9:00πμ 
 
Αυτοδιαχειριζομενο Στεκι, Αγρινιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου