Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ «ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟ»

Πάτρα 16 Οκτωβρίου, το παραδομένο στην εγκατάλειψη εδώ και δεκαετίες κτίριο του «Μαραγκοπούλειου» όπου στεγαζόταν το πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α., αποκτά ζωή μετά την οικειοποίησή του από το "συλλογικό εγχείρημα λόγου και δράσης Πέρασμα" με τη στήριξη και άλλων συντρόφων. Από την πρώτη στιγμή οι διαχειριστές της
τοπικής εξουσίας μαζί με την πάντα πρόθυμη συνεργασία των πατρινών ρουφιάνων δημοσιογραφίσκων˙ βάλθηκαν να διαστρεβλώσουν και να απονοηματοδοτήσουν με κάθε τρόπο την κίνηση των συντρόφων, προετοιμάζοντας το έδαφος για την καταστολή, επιτιθέμενοι έτσι στις καταλήψεις ως μέσο των αγωνιζομένων,
εν γένει.
Έτσι την Τρίτη 28/12 και μετά από 2 περίπου μήνες ζωής της κατάληψης, 2 μήνες συμμετοχής στο δρόμο, σε απεργίες, κινητοποιήσεις και κοινωνικούς αγώνες, 2 μήνες ουσιαστικής επαφής και επικοινωνίας των αγωνιζόμενων ανθρώπων, μετά από 2 μήνες αντίστασης, αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, το Υπουργείο Υγείας "ξαναθυμάται" μετά από 20 χρόνια εγκατάλειψης το κτίριο του «Μαραγκοπούλειου» δίνοντας έτσι το πράσινο φως στους μπάτσους ώστε να εκκενώσουν και να σφραγίσουν την κατάληψη.
Αυτή, η τόσο άμεση κινητοποίηση των αρχών, βέβαια, στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία μόνο τυχαία δεν είναι. Αν και οι καταλήψεις πάντα αποτελούσαν και αποτελούν αγκάθι στο πλευρό της εξουσίας, στην σημερινή κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην οποία ζούμε, σημαίνουν πολλά περισσότερα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, βλέπουμε την μάσκα του πολιτικού και οικονομικού συστήματος να καταρρέει, αποκαλύπτοντας όλη τη δολοφονική φύση τους, που τόσα χρόνια επιμελώς έκρυβαν. Με τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης να έχουν καταχρεωθεί, με τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων συνεχώς να αυξάνονται, την υπαγωγή της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς όλων μας, κάτω από την κατοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εν τέλει με την πιο σφοδρή και απολυταρχική επίθεση που έχει δεχθεί το κοινωνικό σύνολο από τις προνομιούχες τάξεις τα τελευταία χρόνια, τίποτα άλλο δεν μένει στους εξουσιαστές, παρά το μαστίγιο της καταστολής.
Οι κοινωνικές εκρήξεις που θα ακολουθήσουν την εκδήλωση της συσσωρευμένης λαϊκής οργής εκτός από βέβαιες και αναπόφευκτες θα είναι και ανεξέλεγκτες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν πια την αντικοινωνική φύση του κράτους. Καταλαβαίνουν, πως τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από αυτό εκτός από την ωμή καταστολή.Βλέπουν πια πως ο ρόλος του είναι, να επιβάλλεται και να επιτίθεται στην κοινωνία για την υπεράσπιση των συμφερόντων του. Αυτή την αφύπνιση των καταπιεσμένων είναι που τρέμουν περισσότερο από όλα οι δυνάστες των ζωών μας. Για αυτό και προσπαθούν με κάθε μέσο να συκοφαντήσουν και να σπιλώσουν αγωνιστές και επαναστάτες με σκοπό να απονοηματοδοτήσουν τις πράξεις τους, να τους παρουσιάσουν σαν τρομοκράτες και εν τέλει να τους απομονώσουν κοινωνικά.
Αυτή τη στιγμή, ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος αποτελεί το πιο ριζοσπαστικό πολιτικό κομμάτι που αντιτίθεται στις επιταγές της εξουσίας. Οι καταλήψεις οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του, μπορούν να χρησιμεύσουν ως καταλύτες αλλά και επιταχυντές των κοινωνικών διεργασιών και εκρήξεων με σκοπό την ανατροπή του καθεστώτος και τη δημιουργία μιας νέας αταξικής κοινωνίας βασισμένης στην ελευθερία, την ισότητα και την αλληλοβοήθεια.Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι εξουσιαστές.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιτίθενται στις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους κοινωνικούς χώρους είτε με τις γραβάτες των εισαγγελέων, είτε με τις βόμβες και τα μαχαίρια των παρακρατικών.
Όλα αυτά τα παράσιτα που υπάρχουν δήθεν για να προστατεύουν την κοινωνία, γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι καταλήψεις αποτελούν έναν από τους σπόρους της καταστροφής τους. Γνωρίζουν ότι οι καταλήψεις είναι μια εικόνα από το μέλλον. Ένα μέλλον στο οποίο δεν θα υπάρχει κανένας από αυτούς˙ χωρίς αστυνομίες, στρατούς, δικαστές, χωρίς πολιτικούς που θα αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εργοδότες και μισθωτούς, χωρίς ιδιοκτησία, όπου όλα θα είναι για όλους.Ένα μέλλον χωρίς ιεραρχίες, χωρίς άρχοντες και αρχόμενους, χωρίς ανθρώπους που θα διατάζουν και άλλους που θα υπακούουν.
Για εμάς η αλληλεγγύη στις καταλήψεις, είναι η κοινωνική αλληλεγγύη που υπάρχει πάντα ανάμεσα στους καταπιεσμένους και εκμεταλλευόμενους που αγωνίζονται για την καταστροφή της εξουσίας ανθρώπου από άνθρωπο.Γνωρίζουμε πως οι καταλήψεις, όπως και κάθε μέσο που αντιτίθεται στην εξουσία, οπλίζονται από το παντοτινό ένστικτο του ανθρώπου για ελευθερία και την επιθυμία να ορίσει μόνος τη ζωή του.
Όπως γίνεται κατανοητό όλα τα παραπάνω αποκτούν ζωτική σημασία για την κοινότητα των εξεγερμένων ανθρώπων και για αυτό πρέπει να θυμίσουμε σε όλους τους επίδοξους διαχειριστές-εκμεταλλευτές των ζωών μας πως ποτέ δεν ζητιανέψαμε για να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν και ποτέ δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε τη ζωή που θέλουμε και τα μέσα με τα οποία θα τους πολεμήσουμε, για να την κατακτήσουμε˙ πόσο μάλλον να σεβαστούμε ή να μας σταματήσει οποιαδήποτε εγκύκλιος, εισαγγελική εντολή ή δίωξη.
Με την ίδια σκέψη λοιπόν, και οι σύντροφοί μας από την Πάτρα, ανακατέλαβαν το κτίριο του «Μαραγκοπούλειου» 3 μόλις μέρες μετά την εκκένωσή του.Μετά την προσαγωγή 11 ατόμων από το κτίριο και την ανακοίνωση κατηγοριών περί "διατάραξης οικιακής ειρήνης" σε 9 από αυτούς, εφόσον οι σύντροφοι στήριξαν την επιλογή της κατάληψης, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι. Την Παρασκευή 31/12 λοιπόν, το συλλογικό εγχείρημα λόγου και δράσης Πέρασμα με τη βοήθεια και την αλληλέγγυα παρουσία και άλλων συντρόφων, προχωράει σε ανακατάληψη του σφραγισμένου «Μαραγκοπούλειου», συνεχίζοντας τον δρόμο προς την ελευθερία και φωνάζοντας έμπρακτα αυτό που τόσα χρόνια λέμε:
ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΝΤΑΙ !!!

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ
ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΟΥ «ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ»

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ,
10-100-1000ΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ !!!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ «ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΕΙΟ» Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου